MediaWatch

Store danske mediehuse har ingen eksplicitte forbud mod seksuelle forhold mellem chefer og praktikanter

Politiken har foretaget en rundspørge blandt større danske mediehuse. 15 har svaret, og svarene afslører, at ingen af dem har formuleret klare forbud mod seksuelle forhold mellem chefer og praktikanter.

Mange store danske mediehuse mangler forbud mod seksuelle forhold mellem chefer og praktikanter. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Ingen større danske medier har eksplicitte forbud mod, at chefer og ledende medarbejdere indgår i seksuelle forhold med praktikanter og studentermedhjælpere. Det skriver Politiken, som har lavet en rundspørge blandt mediehusene.

9 af de 15, der har svaret på rundspørgen, siger, at de ikke har nogen retningslinjer på området overhovedet, mens TV 2, Jysk Fynske Medier og JP/Politikens hus svarer, at de har generelle retningslinjer, der forbyder forhold mellem chefer og deres direkte underordnede.

"Det siger mig, at fokus generelt ikke har været tilstrækkeligt på den udsatte position, denne gruppe unge mennesker er i på arbejdspladsen. Det viser, at man ikke har taget praktikanternes velbefindende alvorligt," siger Henriette Laursen, direktør i videnscentret Kvinfo.

Ekstra Bladet og Nordjyske Medier har ikke ønsket at deltage. Berlingske, B.T., Weekendavisen, Kristeligt Dagblad, Information, Jyllands-Posten, Politiken, Sjællandske Medier, Børsen, Altinget, Jysk Fynske Medier, Danmarks Radio, TV 2, Radio4 og Radio Loud har deltaget i rundspørgen. De to sidstnævnte oplyser, at de er på vej med personalehåndbøger, der vil forbyde chefer at have seksuelle forhold til praktikanter.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere