MediaWatch

Fagfolk tror på flere ugeavis-opkøb: "Det er en tendens, der kommer nu"

Sjællandske Mediers opkøb af en af de sidste privatejede ugeaviser på Sjælland er ingen overraskelse, og flere lignende handler vil følge efter. Det mener både tidligere ugeavisdirektør og formand for lokale ugeaviser, som dog ser forskelligt på årsagerne til udviklingen.

Foto: Mathias Svold

Ud over en håndfuld storkøbenhavnske ugeaviser som Folkebladet Glostrup og Herlev Bladet er der med Sjællandske Mediers opkøb af den privatejede ugeavis Sydsjællands Tidende kun koncernejede ugeaviser tilbage på øen. I resten af landet er der omtrent 50 privatejede ugeaviser tilbage.

Men et presset annoncemarked, som coronakrisen har lagt yderligere på køl, kan i den kommende tid gøre gruppen af selvstændige ugeaviser mindre. Sådan lyder vurderingen fra Gorm Wesing Flyvholm, tidligere direktør i North Media Aviser, som netop er blevet solgt til Jysk Fynske Medier. Gorm Wesing Flyvholm ejer i dag konsulentvirksomheden Flyvholm & Co.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs