Billeder af enorme Hongkong-protester får Pulitzer-prisen

Dokumentation af en af sidste års helt store historier hædres med Pulitzer-prisen for breaking news-billeder.
Nyhedsbureauet Reuters modtager årets Pulitzer-pris for fotos af demonstrationer i Hong Kong. | Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix
Nyhedsbureauet Reuters modtager årets Pulitzer-pris for fotos af demonstrationer i Hong Kong. | Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Nyhedsbureauet Reuters har modtaget Pulitzer-prisen for breaking news-billeder, der dokumenterer demonstrationerne i Hongkong.

Det fremgår af prisuddelingens hjemmeside mandag aften dansk tid. Pulitzer-prisen er USA's vigtigste pris inden for journalistik.

Prisen til billederne fra Hongkong gives for "vidtrækkende og oplysende billeder af Hongkong, mens borgere protesterer over krænkelserne af frihedsrettigheder og forsvarer regionens autonomi", står der.

Den blev uddelt virtuelt på en livestream af Dana Canedy, administrator for Pulitzer-prisen. På grund af coronakrisen blev der sendt live fra hendes hjem.

Demonstrationerne i Hongkong var en af sidste års helt store historier i verden.

I løbet af sommeren begyndte hundredtusindvis af indbyggere at gå på gaden imod en lov, der kunne gøre det muligt at udlevere mistænkte til Kina.

Loven blev droppet i oktober. Men iklædt sorte T-shirts, gasmasker og paraplyer, der skulle forhindre ansigtsgenkendelse, fortsatte demonstranterne deres protester.

De krævede blandt andet, at alle anholdte demonstranter blev løsladt, og at borgerne fik flere demokratiske rettigheder.

I november spidsede situationen til på byens polytekniske universitet, hvor det kom til voldsomme sammenstød. Bevægelsen er dog siden ebbet noget ud.

New York Times blev dog den store vinder på aftenen med i alt tre priser.

Den hæderkronede avis, der blev grundlagt for 168 år siden, vandt blandt andet en pris for international journalistik for at kaste lys på konsekvenserne af Putins styre i Rusland.

Også avisens kulegravning af New Yorks marked for taxikørsel fik en pris for undersøgende journalistik. Den viste, hvordan långivere udnytter sårbare og desperate taxichauffører.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også