Særudgave af Q&co går tæt på medierne dag ét efter corona-nedlukning

Mediemagasinet Q&co lægger i denne særudgave øret til jorden hos nyhedsmedierne på en dag, hvor dækningen af covid-19 og dens konsekvenser har været altoverskyggende. Hør syv mediechefers frontberetning om praktiske forholdsregler og balancegangen mellem at være informationskanal og kritisk vagthund.
Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier
Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Danske nyhedsmedier stod torsdag op til en ny virkelighed og dækningen af en ekstraordinær historie på ekstraordinære vilkår efter myndighedernes skærpede tiltag for at forhindre spredningen af covid-19.

I denne uges udgave af mediemagasinet Q&co har vært Henrik Qvortrup i coronaens tegn sat sig alene i studiet for at sætte fokus på en nyhedshistorie, der er definerende for branchen, men samtidig stiller store krav til dækningen.

For hvordan kan nyhedsmedier både være informationskanal for myndighederne og samtidig leve op til den journalistiske dyd om at være kritisk vagthund over for myndigheder og magthavere?

Det spørgsmål kan du høre syv chefredaktører og mediechefer reflektere over i programmet.

Mød chefredaktør Michael Dyrby, B.T., Peter Orry, ansv. chefredaktør for Jysk Fynske Medier, Jacob Nybroe, chefredaktør for Jyllands-Posten, generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, chefredaktør Tom Jensen fra Berlingske, Jan Schouby, chefredaktør for Århus Stiftstidende, og chefredaktør for Ekstra Bladet, Poul Madsen, der også giver et indblik i, hvordan dag ét efter nedlukningen af Danmark greb ind i mediedriften.

Q&co er tilgængelig på MediaWatchs website og app. For den bedste lytteoplevelse anbefales det at lytte i vores app. Den kan downloades her til IOS og her til Android. Her kan du også let lytte til tidligere episoder af vores ugentlige mediemagasin - de ligger i menuen til venstre i appen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også