MediaWatch

Fototjeneste får kritik for kreditering af billeder

En række fotografer retter kritik mod tjenesten presse-foto.dk for uklare krediteringer af deres billeder. Manglen på gennemsigtighed er et problem, lyder det.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Seks uafhængige fotografer rejser kritik af fototjenesten presse-foto.dk for at viderebringe billeder med en kreditering, der ikke sætter navn på fotografen bag. Det skriver Journalisten.

Gentagne gange er der ifølge kritikerne angivet forkerte navne på billeder taget af presse-fotos.dks fotografer, hvor navnet på fotografen er angivet som værende "presse-fotos.dk" eller "Mathias Øgendahl", der er tjenestens indehaver.

"Når du ikke ved, hvem der har taget billedet, er der en masse troværdighed, man mister. Det er et problem for os andre i branchen," siger Kenneth Meyer, der er en af de seks fotografer, som kritiserer presse-fotos.dk, til fagbladet.

Mathias Øgendahl har over for Journalisten bekræftet, at billederne enten står krediteret i hans eller fototjenestens navn, og at hvis det kan dokumenteres, det er et problem, vil der blive gjort nogen ved det.

"Det er ikke noget, vi som medie går så meget op i. Det er op til medierne, hvad de vælger. Det er mig, der har leveret billedet, selv om det ikke er mig, der har taget det."

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere