MediaWatch

Kina forlanger også en undskyldning for belgisk flagtegning

Det er ikke kun Danmark og Jyllands-Posten, der har fået kineserne på nakken efter satiretegninger af det kinesiske flag. For den kinesiske ambassade i Belgien har nu bedt avisen De Standaard om at fjerne en tegning fra deres hjemmeside.

Sådan så den danske satiretegning ud, hvor stjernerne på flaget er blevet erstattet med viruser. I den belgiske tegning er de byttet ud med tegnet for biohazard. | Foto: Ida Marie Odgaard//

Den belgiske avis De Stanaard er blevet bedt om at trække tegningen af Steven Degryse, hvor det kinesiske flag indgår, tilbage, samt undskylde over for det kinesiske folk, da satiretegningen har krænket både flaget, kinesiske folks følelser og undermineret den indsats, som den kinesiske regering og det kinesiske folk gør for at få coronavirusepidemien under kontrol, skriver Jyllands-Posten.

Men chefredaktør Karel Verhoeven har ikke i sinde at bøje sig for den kinesiske ambassade i Belgien, der klagede om aftenen d. 23. januar.

"I Belgien har vi en lang tradition for ytringsfrihed, og det gælder ikke mindst tegninger, som kan være kritiske, provokerende og endda sårende, men netop denne tegning er ingen af delene. Den er uskyldig, og vi har ikke haft nogen intention om at fornærme Kina eller det kinesiske folk. Den er tegnet til belgiere, som er avisens målgruppe, og de forstår godt budskabet, og det er ikke at krænke det kinesiske flag," siger han til Jyllands-Posten.

Tegningen forestiller det kinesiske flag, men hvor stjernerne er blevet erstattet af symbolet for biohazard.

Kinesisk avis kritiserer Jyllands-Posten for satiretegning

Avisledere: Alvorligt at Kina vil kontrollere danske medier 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs