MediaWatch

Politiken starter indsamling i tidligere chefredaktørs navn

Avisen har valgt at indlede en støtteindsamling til en forening, der stod tidligere chefredaktør Herbert Pundik nær, i anledning af hans død.

Foto: Finn Frandsen/Politiken

Få dage efter den tidligere mangeårige chefredaktør på Politiken Herbert Pundik sov ind, har avisen nu valgt at afholde en indsamling til fordel for foreningen Parents Circle. Det fremgår af Politikens hjemmeside.

Foreningen stod den nu afdøde chefredaktør nær. Den er etableret for israelske og palæstinensiske forældre, som har mistet børn i konflikten og taler for forsoning mellem de to stridende parter. I 2013 modtog foreningen Politikens Frihedspris efter anbefaling fra Herbert Pundik.

"Indsamlingen som aktivistisk metode var i dén grad Herberts greb. Samtidig mistede Herbert og Sussi selv en søn i krigen, så indsamlingen til Forældrenes Kreds er i dobbelt forstand i Herberts ånd," udtaler Christian Jensen, Politikens chefredaktør, til avisen.

Herbert Pundik var chefredaktør på Politiken gennem 23 år. Han sov stille ind søndag i en alder af 92 år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs