MediaWatch

Information vil nå nye generationer med ny digital avismodel

Information Miniature er navnet på et nyt app-baseret abonnement, som Dagbladet Information lancerer i denne uge. Formålet er at komme ud til den nye generation af læsere, der ikke har et traditionelt avisabonnement.

Foto: Dagbladet Information

"En kortere, billigere udgave af den daglige avis". Sådan beskriver Dagbladet Information den app og det abonnement, som fra denne uge kan tegnes for 79 kr. om måneden.

Det nye avisabonnement og -produkt har fået navnet Information Miniature og bliver, som navnet antyder, en miniversion af avisen med tre daglige artikler samt et nyhedsoverblik syv dage om ugen. Målet er at nå ud til flere – også blandt den nye generation af læsere, som ikke abonnerer på papirudgaven af avisen.

"Vi hører ofte fra læserne, som meget gerne vil Information, men som ikke har tid, råd eller overskud til et traditionelt avis-abonnement med 15-20 daglige artikler. Nu tilbyder vi dem et særligt udvalg af dagens artikler og Informations daglige overblik i en let tilgængelig app," siger Stine Carsten Kendal, Informations adm. direktør, i en pressemeddelelse.

Appen er skabt efter inspiration fra The Economists app Espresso, og hensigten at servere en overskuelig mængde stof, som kan læses uden de forstyrrelser, som fylder på det øvrige internet.

"Vi ved, at både abonnenter og ikke-betalende bruger meget tid på at læse Informations artikler digitalt. Men vi ved også, at internettet er fyldt med forstyrrelser, og de fleste websites er designet, så man kan fortsætte i det uendelige. Information Miniature er det modsatte: en lille, overskuelig daglig udgave, der kommer i en app og kan læses uforstyrret til ende," fortæller Martin Ingolf, digital chef for Information.

Information Miniature er udviklet med støtte fra Googles Digital News Innovation (DNI) Fund.

Mens det nye digitale abonnement koster 79 kr. om måneden, koster et rent digitalt avisabonnement med adgang til Informations e-avis fra mandag til lørdag 210 kr. om måneden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs