MediaWatch

Medier boykotter koncert med dansk band

En række medier vælger ikke at anmelde koncert med bandet Volbeat i weekenden. Boykottet kommer, efter Ekstra Bladet er blevet nægtet akkreditering.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Ekstra Bladet er ikke blevet akkrediteret til bandet Volbeats koncert i weekenden i Aarhus, og det får en række andre medier til at fravælge at anmelde koncerten. Det skriver Ekstra Bladet.

Også for to år siden blev Ekstra Bladet nægtet akkreditering til en Volbeat-koncert. Dengang sendte BTMX, Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske og netmediet Devilution, som heller ikke blev akkrediteret ved den lejlighed, et åbent brev til bandet og kritiserede beslutningen om ikke at akkreditere Ekstra Bladet.

De medier, der i 2017 underskrev brevet, vil ikke anmelde weekendens koncert med Volbeat. Det samme gælder musikmedierne Gaffa og Poplish.dk.

"Jeg er trist over at se en gentagelse af, at man udelukker dele af pressen, men det er omvendt rart at konstatere, at pressen står sammen," siger Karen Bro, chefredaktør hos Ekstra Bladet, til Ekstra Bladet.

Avischefer skriver åbent brev til rockband 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs