MediaWatch

Amerikansk diplomat om fransk forslag til digital skat: "Vi finder den anstødelig"

Frankrig vil gå enegang på digital skat og pålægge globale techkoncerner en afgift på deres franske omsætning, men det får USA til at overveje et modsvar, skriver Børsen.

/ritzau/AP/Peter Dejong/
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Peter Dejong/

EU har taget et forslag til en fælles digital skat af bordet, men i Frankrig lever ideen om en omsætningsskat på 3 pct. på globale techkoncerners salg videre i et lovforslag, fremsat i begyndelsen af marts.

De franske takter får imidlertid USA til at tænke i modtræk, skriver Børsen.

"Vi finder den anstødelig, i særdeleshed fordi den er baseret på omsætning, men også fordi den er meget målrettet mod en bestemt type forretningsmodel eller branche i stedet for at adressere problemet bredt," siger Chip Harter, topdiplomat i det amerikanske finansministerium til Børsen og tilføjer, at "USA overvejer et modsvar" uden at blive mere specifik.

EU's finansministre opgav i begyndelsen af marts at blive enige om en særlig digital skat i EU efter modstand fra bl.a. Danmark, der længe har talt for at finde en løsning i regi af OECD - bl.a. af frygt for modreaktioner fra USA.

OECD offentliggjorde i slutningen af januar flere skitser til et internationalt skattesystem, der er tilpasset den digitale tidsalder. Dengang meddelte Pascal Saint-Amans, direktør for OECD's Centre for Tax Policy and Administration, at man forventer at have en aftale på plads inden udgangen af 2020.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere