MediaWatch

Journalistforbundets direktør stopper

Linda Garlov forlader efter 15 år direktørrollen i Dansk Journalistforbund og skal i stedet være direktør for journalisternes a-kasse, AJKS.

Foto: Screenshot fra Journalistforbundet.dk

Dansk Journalistforbunds (DJ) direktør gennem de seneste 15 år, Linda Garlov stopper i rollen, skriver fagbladet Journalisten.

Hun skal i stedet være direktør for a-kassen AJKS, der bl.a. organiserer DJ's medlemmer. Rollen kender hun godt, idet hun indtil januar sidste år både var direktør for AKJS og DJ. De to organisationer har også fælles formand i skikkelse af Lars Werge, der har været med til at ansætte Linda Garlov i det nye job.

”Hun var del af et stærkt ansøgerfelt, men der var ingen tvivl om, at a-kassen har behov for netop den erfaring, de kompetencer og de idéer, Linda Garlov bringer med sig,” siger Lars Werge til Journalisten.

Linda Garlov tiltræder stillingen 1. marts. Hun stopper dermed, kort efter at første skridt er taget i arbejdet med at finde besparelser i fagforeningen. DJ præsenterede i slutningen af sidste uge hovedbestyrelsen for bud på besparelser på budgettet for 2019 for ca. 1,4 mio. kr., som bl.a. inkluderede lavere udgifter til administration, kursusaktiviteter og til Folkemødet.

"Hovedbestyrelsen har nu givet dessiner for, hvad vi skal kigge nærmere på. Vi er fortrøstsningsfulde for, at vi finder de halvanden pct., der skal findes," sagde direktør Linda Garlov i den forbindelse.

Det fremgår ikke, hvad der skal ske med direktørstillingen i DJ.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs