MediaWatch

Globalnyt får ny ansvarshavende redaktør

Globalnyt har skiftet ud i den øverste ledelse og hentet en erfaren udlandsredaktør ind på posten som ny ansv. redaktør.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Tidligere freelancejournalist og forfatter Peter Tygesen er Globalnyts nye ansv. redaktør. Den nye redaktør har allerede indtaget sin plads på kontoret i København. Det skriver mediet på dets hjemmeside.

Peter Tygesen vil arbejde for, at Globalnyt får større gennemslagskraft. Ambitionen er at nå bredere ud, tiltrække flere faste læsere og dermed øge indtjeningen.

"Globalnyt har et stort potentiale i kraft af mange daglige læsere, et godt omdømme, dygtige skribenter og en stor kreds af annoncører. Jeg er overbevist om, at Globalnyt på den baggrund kan få større gennemslagskraft, end vi har i dag. Min opgave er også at sikre en større udbredelse på sociale medier, og det er en spændende udfordring, fordi brugernes vaner og ønsker skifter så hurtigt. De sociale medier kan være et godt udstillingsvindue for vores journalistik, som kan trække læsere og brugere ind til vores kerneprodukter, som er nyhedsbrevet og hjemmesiden," siger Peter Tygesen om sit nye job.

Han afløser tidligere ansv. redaktør Laurits Holdt, der går tilbage til en stilling som mediets redaktionssekretær.

Globalnyt er et hovedsagligt frivilligt drevet medie, der beskæftiger sig med dansk og globalt udviklingssamarbejde samt kultur, økonomi og politik i Afrika, Asien og Latinamerika.

Peter Tygesen, der er født i 1954, startede sin journalistkarriere i 1984. Siden da har han arbejdet med udlandsjournalistik med særligt fokus på Afrika. Han modtog i 2017 Timbuktu-prisen, der gives til en person eller gruppe, der har ydet en særlig indsats for formidling af udviklingsstof.

Foruden sit arbejde som freelancejournalist har Peter Tygesen tidligere arbejdet som Afrikamedarbejder og korrespondent på Weekendavisen, redaktionssekretær for udlandsstof på Radioavisen og udlandsredaktør på dagbladet Information.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs