MediaWatch

Politiken skruer ned for flyrejser og ændrer dækning af rejsestoffet

Politiken iværksætter fra i dag flere klimabevidste initiativer, der skal gøre avisen mere grøn, skriver chefredaktøren i dagens Politiken. Det vil blandt andet involvere at klimakompensere alle udenrigsflyrejser.

Foto: Jakob Dall/Polfoto

Politiken vil nu til at tage "de næste skridt i vores egen kontinuerlige grønne omstilling", skriver Christian Jensen, chefredaktør på Politiken, i en kommentar i dagens Politiken. Udmeldingen kommer efter, at Christian Jensen i slutningen af november i en leder på avisens forside skrev, at Politiken nu vil være "Danmarks førende klimaavis".

De nye tiltag involverer blandt andet, at klimakompensere alle udenrigsflyrejser, droppe indenrigsflyrejser, udstyre alle rejsereportager med faktabokse, der viser klimaafstrykket for en tilsvarende rejse med bil, bus eller tog, samt bringe flere reportager fra Danmark, Norden og Nordeuropa, som kan nås med kollektiv trafik.

"Jeg vil gerne takke for de mange læserbreve og mails fra abonnenter, vi de seneste uger har modtaget. Vi har fået mange konstruktive forslag til konkrete initiativer og historier. Vi har også modtaget mange læserbreve og henvendelser, der har kritiseret os for selv at gøre os skyldige i klimahykleri," skriver Christian Jensen i indlægget.

Chefredaktøren kalder kritikken for "fair og et reelt dilemma". Samtidig understreger han dog, at rejseannoncer er et økonomisk grundlag for avisen, men at rejseannoncerne også så småt bliver mere klimabevidste i takt med forbrugernes interesse for klimaet.

Når Politiken i fremtiden dækker rejsestoffet, vil avisen droppe formatet "Weekendguide" med begrundelsen om, at det kan opfattes som en opfordring til at tage på lange flyrejser for en weekend. Derudover vil der fremover højest være en oversøisk rejse per udgivelse.

Minister kritiserer Politiken for at sammenblande holdning og journalistik

"Jeg tror ikke, vi har set den bedste idé endnu" 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs