MediaWatch

Minister kritiserer Politiken for at sammenblande holdning og journalistik

Klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) retter kritik mod dagbladet, som, han mener, agerer talerør for chefredaktørens holdninger på klimaområdet og sammenblander meninger med researchet journalistik.

Foto: Ritzau Scanpix/Sophia Juliane Lydolph/

Chefredaktør Christian Jensen på Politiken politiserer avisen og bruger spalteplads på at kritisere regeringen og så tvivl om dens klimapolitik. Det mener klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V), der i dagens Politiken bringer et debatindlæg, som kritiserer avisen og dens chefredaktør for selv at have en agenda på klimaområdet.

"Avisens chefredaktør Christian Jensen politiserer og angriber regeringen på det tyndeste grundlag, hvorefter hans journalister sendes i marken for at bakke op om redaktørens synspunkter. PÅ klimaområdet har de seneste 14 dage været meget illustrative," skriver ministeren og fremhæver bl.a. lederen "Færdigt arbejde" fra 17. november, hvor Venstres klimaudspil kaldes "et af de største bluffnumre i nyere dansk politik".

Han kritiserer efterfølgende også avisens politiske redaktion for at forsøge at bakke Christian Jensens "politiske projekt op" med en artikel om, at embedsmænd tvivler på statsministerens grønne bilplan, der ifølge ministeren efterlader et misvisende indtryk hos læseren, og som i realiteten er mikrofonholderi for Socialdemokratiet.

Kritikken skal blandt andet ses i lyset af, at Christian Jensen i slutningen af november skrev en leder på avisens forside om, at Politiken nu vil være "Danmarks førende klimaavis".

"Politiken skal naturligvis være velkommen til at fortsætte sin nye journalistiske praksis, der bygger på chefredaktørens personlige holdninger i stedet for journalistisk undersøgelse og indsigt. Men kunne avisen så ikke tone rent flag og stille op som politisk parti i stedet for at foregøgle læserne, at man bedriver journalistik," afslutter han debatindlægget.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs