MediaWatch

Jyllands-Posten får ny kulturredaktør

Ny kulturredaktør på Jyllands-Posten skal stå i spidsen for redaktionen, der fremover har base i Aarhus, og gøre kulturdækningen mere landsdækkende, kritisk og tilgængelig ifølge chefredaktør.

Jyllands-Posten har fundet sin nye kulturredaktør, skriver avisen i en pressemeddelelse.

Det bliver Steffen Moestrup, 41, der slutter sig til redaktionen i Aarhus d. 1. november. Han overtager stillingen fra Peter Rosendal, der i stedet skal være søndagsredaktør for Jyllands-Posten.

Steffen Moestrup er i øjeblikket i gang med at afslutte en ph.d. ved Københavns Universitet om kulturjournalister og -journalistik. Han er selv uddannet journalist og har derudover en kandidatgrad i medievidenskab samt en bachelor i filosofi, antropologi og filmvidenskab. Han har undervejs skrevet freelance for bl.a. Kristeligt Dagblad, Politiken, Jyllands-Posten og Information og har desuden erfaring som underviser og med tv-produktion.

"Med Steffen Moestrup får vi et menneske, der på den ene side er en kapacitet med ekstrem stor viden - både i praksis og på et teoretisk niveau. På den anden side en mand, som på ingen måde er prætentiøs eller gør kulturen sværere, end den er. Han er hug-og-stikfast i sin overbevisning om, at kulturen fortjener samme oprigtige, kærligt kritiske interesse og journalistik som resten af samfundet. Og så favner han sin omverden redeligt og direkte - med god plads til folk omkring sig og til smilet i ham selv," udtaler Jacob Nybroe, ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten, i meddelelsen.

En bunden opgave for den nye redaktør bliver at gøre avisens kulturdækning mere bredt funderet både geografisk og journalistisk, efter chefredaktør Jacob Nybroe i foråret valgte at droppe kulturredaktionen i København og i stedet samle kræfterne i Aarhus.

"Jeg ser frem til at være med til at danne en velfungerende kulturredaktion forankret i den århusianske muld med et bredt udsyn. Jyllands-Posten må fremfor alt ikke blive mere provinsiel af at komme til Aarhus. Snarere skal vi komme tættere på resten af verden, og det mener jeg netop er muligt ved at frigøre os fra København," siger Steffen Moestrup i meddelelsen.

Steffen Moestrup bor med sin hustru og børn på Trøjborg i Aarhus.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs