MediaWatch

Ny Berlingske-korrespondent forlader Vestas' bestyrelse

Lykke Friis forlader efter fire års bestyrelsen hos vindmølleproducenten i forbindelse med, at hun skal være korrespondent i Tyskland for Berlingske.

Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Lykke Friis. Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Lykke Friis har valgt at forlade bestyrelsen i Vestas Wind Systems, som hun har siddet i siden 2014. Det oplyste selskabet fredag efter børslukketid i en meddelelse til fondsbørsen.

"Lykke Friis har meddelt, at hun udtræder af Vestas Wind Systems A/S’ bestyrelse med øjeblikkelig virkning, idet hun flytter til Tyskland for at arbejde for en medievirksomhed," hedder det.

Onsdag kom det frem, at Lykke Friis skal være korrespondent for Berlingske i Tyskland, hvor hun både skal "dække Tyskland og se ud på Europa", skrev Berlingske.

Lykke Friis har markeret sig som en af Danmarks førende forskere i EU, hun har været klima- og energiminister, hun har været prorektor for Københavns Universitet og europapolitisk chef i Dansk Industri.

Lykke Friis flytter til Tyskland i løbet af efteråret 2018.

Ud over sin ivrige formidling af EU-stof og tysk politik er Lykke Friis kendt for sin store passion for fodbold, særligt den tyske af slagsen.

Hun har en ph.d. i international politik og meldte sig ind i Venstre, da hun blev udnævnt til minister i 2009.

Hun blev valgt til Folketinget i 2011, men udtrådte, da hun blev udnævnt til prorektor for Københavns Universitet i 2013.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Aller-chef ser potentiale i mikrobetaling: Se på spilmarkedet

Mikrobetaling: Mens flere mediehuse er skeptiske over for digital stykbetaling for indhold, ser bladhuset Aller Media positivt på muligheden. To centrale forudsætninger skal dog være på plads, mener salgsdirektør, som peger på, mikrobetaling har vundet indpas i andre brancher.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere