MediaWatch

The New York Times får Trumps pris for falske nyheder

USA's præsident har indstiftet en ny pris, som gives til medier, der ifølge Trump bringer falske nyheder.

Scanpix Ritzau/AP/Mark Lennihan
Foto: Scanpix Ritzau/AP/Mark Lennihan

Det bliver den ansete avis The New York Times, som løber med Donald Trumps nyindstiftede pris for falske nyheder, "Fake News Awards".

Det meddeler den amerikanske præsident natten til torsdag dansk tid på Twitter ifølge Fox News.

The New York Times ligger øverst på den liste, som Trump har lagt ud.

Topplaceringen begrundes med, at avisen bragte et indlæg af økonomen Paul Krugman, om at finansmarkederne "aldrig" ville overleve Trumps tid som præsident.

De amerikanske aktiemarkeder er gået fra den ene rekord til den anden i den tid, Trump har siddet i Det Hvide Hus.

Tv-station tager andenplads

ABC News kommer ind på andenpladsen for i begyndelsen af december sidste år at have bragt en fejlagtig historie om Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Tv-stationen erkendte efterfølgende, at nyhedshistorien ikke havde været igennem de nødvendige tjek, og kundgjorde, at den undersøgende journalist Brian Ross var blevet suspenderet i fire uger uden løn.

En beslutning som for øvrigt begejstrede Donald Trump.

"Tillykke til ABC News for at suspendere Brian Ross for hans rædsomt unøjagtige og uærlige rapportering om Rusland, Rusland-heksejagten. Flere tv-stationer og "aviser" burde gøre det samme med deres falske nyheder!," skrev han i et tweet.

Som nummer tre på Trumps liste over falske nyheder kommer CNN for en historie om, at Trumps valgkampagne på et tidligt tidspunkt havde adgang til dokumenter, som Wikileaks havde hacket.

Magasinet Time må nøjes med en fjerdeplads for at have fortalt sin læsere, at Trump havde fjernet en buste af den sorte borgerrettighedsforkæmper Martin Luther King fra Det Ovale Værelse.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere