MediaWatch

Trump udskyder kåring af "mest uærlige og korrupte" medier

Den amerikanske præsident har valgt at udskyde sin kåring af årets værste nyhedsmedier, der skulle have fundet sted i dag. Ny dato for overrækkelsen, der har fået langt større opmærksomhed, end præsidenten havde ventet, er 17. januar, skriver han i tweet.

Foto: /ritzau/AP/Evan Vucci

Det er nu et år siden, Donald Trump tiltrådte som USA's præsident, men hans udfald mod de publicistiske medier i landet fortsætter med at trække overskrifter. Blandt andet da han sidste uge meddelte, at han planlægger at præsentere "Fake News Awards", hvor han vil kåre medierne, han vurderer, er de mest "korrupte og partiske" i USA.

Planen var, at kåringen skulle finde sted i dag, men det er nu udskudt til onsdag den 17. januar, skriver præsidenten i et tweet.

"Priserne for falske nyheder, som går til de mest korrupte og partiske mainstream-medier, vil blive uddelt til taberne på onsdag, 17. januar, i stedet for den kommende mandag (i dag, red.). Interessen for og vigtigheden af disse priser er langt større, end nogen kunne have forudset," skriver han.

Den amerikanske præsident Donald Trump har i sit første år bl.a. gjort sig bemærket med adskillige udfald og kritik af velrenommerede amerikanske medier som New York Times, Washington Post og CNN for at være forudindtaget i deres politiske dækning.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs