MediaWatch

Her er de fire nominerede til årets Cavlingpris

Fire projekter fra bl.a. DR, Information og Århus Stiftidende dyster om årets Cavlingpris ud af i alt 52 indstillede projekter.

Jacob Ehrbahn/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn/Arkiv

Når årets Cavlingvinder skal kåres i den første uge af januar, har fire projekter mulighed for at vinde. Cavling-komiteen har kogt 52 indstillede projekter ned til fire nomineringer, der kommer fra hver sit hjørne af mediebranchen, skriver Dansk Journalistforbund.

De nominerede er Sebastian Abrahamsen og Mathias Koch Stræde fra Information for serien "Forført", som komiteen kalder "en fascinerende fortælling om et sårbart menneskes hæmningsløse jagt på kærligheden i internettets globale verden".

Fra Århus Stiftstidende er journalist Morten Svith nomineret for for afdækingen af "bestikkelse, chikane, nepotisme og en rådden kultur" i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i sagen om "Skandalechefen".

Journalisterne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen er blevet udvalgt for deres "gedigne graverarbejde" med bogen "Bullshit", der handler om rockerkrigen i 80’erne.

Endelig er DR's dækning af "Meningitissagen" om tre teenagedrenges dødsfald, der efter alt at dømme kunne være undgået, hvis myndighederne havde reageret, nomineret. Holdet bag dækningen tæller Line Gertsen, Laura Marie Sørensen, Maiken Steen Frederiksen, Astrid Fischer, Mathias Friis, Niels Jacob Schøtt og Thomas Overgaard, DR samt Jonas Deiborg og Christian Stemann fra P4 København.

Forsiden lige nu

Venstre vil granske Netavisen Pios mediestøtte

Netavisen Pio modtager økonomiske midler fra en række LO-organisationer, og dermed kan mediet ikke være uafhægigt og bør blive frataget statslig mediestøtte. Det mener Venstres politiske ordfører, der nu vil lade jurister i Kulturministeriet undersøge sagen.

Sommerquiz: Hvem sagde hvad?

Vi er nået halvvejs gennem året, og MediaWatch ser tilbage på nogle af de ting, der er blev sagt af og om mediebranchen siden nytår. Test her, om du kan huske ordene – og kilden til dem.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere