MediaWatch

Venstre er åbne for at lade ugeaviser få del i mediestøtte

Regeringspartiet holder døren åben for at lade lokale ugeaviser få del i mediestøtten og vil øremærke en del af en ny public service-pulje til den lokale dækning, fortæller medieordfører Britt Bager. Hun kan hverken be- eller afkræfte et udspil om besparelse på 12,5 pct. af DR.

Britt Bager, medieordfører, Venstre. | Foto: PR/Venstre

Et politisk flertal bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre meddelte i sidste uge, at de ønsker at sende en større del af mediestøttekronerne til den lokale og regionale dækning, hvilket vil betyde en mindre portion til de landsdækkende medier.

Det har blandt andet fået flere lokale radiostationer og Politikens Lokalaviser til at sige, at det vil skævvride konkurrencen blandt de lokale medier, hvis de lokale dagblade får stukket flere støttekroner i lommen, mens ugeaviserne og lokalradioerne fortsat skal klare sig uden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs