MediaWatch

Radikale vil give public service flere muskler, lægge skat på streamingtjenester og hjælpe Danwatch

I partiets forslag til næste års finanslov vil Radikale Venstre tilgodese public service med et tocifret millionbeløb, som skal finansieres af en skat på streamingtjenester. Derudover skal der afsættes millionbeløb til det undersøgende medie Danwatch.

De Radikales medieordfører Jens Rohde | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Radikale Venstre lægger i sit udspil til næste års finanslov op til at give DR og andre public service-udbydere mere at gøre godt med. I alt vil partiet afsætte en ekstra pulje på 50 mio. kr. til public service medier, fremgår det af forslaget, der er offentliggjort mandag.

"Vi har en stolt tradition for public service i Danmark, og det er med til at styrke vores demokrati og den offentlige samtale, vi har med hinanden. Det skal vi værne om. Derfor vil vi afsætte en pulje på 50 mio. kr. til at styrke public service i Danmark," lyder det.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs