MediaWatch

Cyberangreb lagde svenske medier ned

Store svenske medier er lørdag aften bukket under for et tilsyneladende koordineret it-angreb.

Colourbox
Foto: Colourbox

En række af de store svenske mediers nyhedssites er lørdag aften gået i sort, efter de blev udsat for it-angreb.

Det er efter alt at dømme et angreb, der har til formål at overbelaste en række nyhedssider og medføre, at de ikke er tilgængelige, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Dagens Industri, Sydsvenskan og Helsingborgs Dagblads netmedier blev i løbet af lørdag aften lagt helt eller delvist ned.

Umiddelbart inden de pågældende sider gik i sort, dukkede der en advarsel op på en anonym Twitter-konto om, at der i de kommende dage vil ske angreb, som vil rette sig mod svenske myndigheder og medier der "spreder falsk propaganda".

Expressens chefredaktør, Thomas Mattson, bekræfter, at det er et cyberangreb, der er i gang.

”Det er naturligvis meget alvorligt, at svenske nyhedssites angribes. Men at nogen vil stoppe nyhedsformidlingen bekræfter dens værdi,” skriver han på Twitter.

Det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, er informeret om angrebet og bekræfter, at politiet har indledt en efterforskning.

”Det er politimyndigheden i Stockholm, der efterforsker dette. Vi følger naturligvis det her og er klar til at hjælpe dem, hvis der er behov for det,” siger kommunikationschef Mark Vadasz ved Säpo.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere