MediaWatch

Kønsbalancen halter i store danske mediehuse

De store danske mediehuse lever ikke op til egne mål om en ligelig kønsfordeling i ledelsen.

Foto: Steen Brogaard

Selvom flere af de største danske mediehuse har erklærede mål om flere kvinder i ledelsen, halter kønsbalancen hos flere, skriver Finans.

Kun fem, bl.a. DR, TV 2 og Aller Media, har en ligelig kønsfordeling i ledelsen, viser en gennemgang, som Finans har foretaget. I otte mediehuse, bla. Egmont og Jysk Fynske Medier, er der ingen kvinder i hverken bestyrelsen eller direktionen.

"Derfor har vi bl.a. de sidste ti år benyttet os af en ekstern headhunter for at sikre, at vi får et bredt og relevant felt af kandidater," skriver Steen Riisgaard, bestyrelsesformand i Egmont, i en mail til Finans.

Ifølge JP/Politikens Hus's formand, Lars Munch, er problemet, at der ikke er en solid fødekæde for kvindelige bestyrelsesmedlemmer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs