MediaWatch

Kønsbalancen halter i store danske mediehuse

De store danske mediehuse lever ikke op til egne mål om en ligelig kønsfordeling i ledelsen.

Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Selvom flere af de største danske mediehuse har erklærede mål om flere kvinder i ledelsen, halter kønsbalancen hos flere, skriver Finans.

Kun fem, bl.a. DR, TV 2 og Aller Media, har en ligelig kønsfordeling i ledelsen, viser en gennemgang, som Finans har foretaget. I otte mediehuse, bla. Egmont og Jysk Fynske Medier, er der ingen kvinder i hverken bestyrelsen eller direktionen.

"Derfor har vi bl.a. de sidste ti år benyttet os af en ekstern headhunter for at sikre, at vi får et bredt og relevant felt af kandidater," skriver Steen Riisgaard, bestyrelsesformand i Egmont, i en mail til Finans.

Ifølge JP/Politikens Hus's formand, Lars Munch, er problemet, at der ikke er en solid fødekæde for kvindelige bestyrelsesmedlemmer.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere