MediaWatch

JP/Pol halter efter egen målsætning for kvindelige ledere

40 pct. af lederne i JP/Politikens Hus skal i 2018 være kvinder, men det kniber med at nå målsætningen, siger adm. direktør.

/ritzau/Linda Johansen
Foto: Linda Johansen/Polfoto

33 pct. af lederne i JP/Politikens Hus er kvinder. Det tal skal ifølge mediehusets egen målsætning op på 40 inden 2018, og det går for trægt med at komme i mål. Det siger adm. direktør, Stig Ørskov, til Journalisten.

Ifølge mediet var 28 pct. af lederne kvinder i JP/Politikens Hus for 10 år siden. Tallet er således hævet med fem procentpoint på 10 år, og der er syv procentpoint op til målet, som efter planen skal nås om to år.

"Det er helt åbenlyst, at vi har et problem her, når man ser på tallene. Det går i den rigtige retning - men det går alt, alt for langsomt. Vi er ikke i nærheden af at nå vores egen målsætning," siger Stig Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus, til Journalisten.

Ifølge direktøren er én af forklaringerne, at flere kvinder end mænd ser familiemæssige forhold som en forhindring for at blive leder. I en undersøgelse i mediehuset mente 30 pct. af kvinderne, at "mine familiemæssige/private forhold forhindrer mig i at søge en eventuel lederstilling lige nu." Kun 15 pct. af mændene var enige i udsagnet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere