MediaWatch

JP/Pol halter efter egen målsætning for kvindelige ledere

40 pct. af lederne i JP/Politikens Hus skal i 2018 være kvinder, men det kniber med at nå målsætningen, siger adm. direktør.

Foto: Linda Johansen/Polfoto

33 pct. af lederne i JP/Politikens Hus er kvinder. Det tal skal ifølge mediehusets egen målsætning op på 40 inden 2018, og det går for trægt med at komme i mål. Det siger adm. direktør, Stig Ørskov, til Journalisten.

Ifølge mediet var 28 pct. af lederne kvinder i JP/Politikens Hus for 10 år siden. Tallet er således hævet med fem procentpoint på 10 år, og der er syv procentpoint op til målet, som efter planen skal nås om to år.

"Det er helt åbenlyst, at vi har et problem her, når man ser på tallene. Det går i den rigtige retning - men det går alt, alt for langsomt. Vi er ikke i nærheden af at nå vores egen målsætning," siger Stig Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus, til Journalisten.

Ifølge direktøren er én af forklaringerne, at flere kvinder end mænd ser familiemæssige forhold som en forhindring for at blive leder. I en undersøgelse i mediehuset mente 30 pct. af kvinderne, at "mine familiemæssige/private forhold forhindrer mig i at søge en eventuel lederstilling lige nu." Kun 15 pct. af mændene var enige i udsagnet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs