Psykologer: Fjern alle under 18 år fra X Factor

Tonen og eksponeringen i underholdningsprogrammet er for hård for børn, og der bør i stedet være en aldersgrænse på 18 år, mener børnepsykologer.

I morgen ruller finalen af årets X Factor over skærmen, og det puster liv til debatten om, hvorvidt børn kan holde til den kraftige eksponering, der følger med som deltager. Det skriver Politiken.

Svaret er ’nej’ ifølge leder af BørneTelefonen Bente Boserup. Hun ikke mener, børnene kan klare presset og bakkes op af børnepsykolog John Halse. Begge anbefaler de en aldersgrænse på 18 år for deltagerne i fremtidige programmer.

”Den måde, de bliver båret frem på, og så pludselig får pisken, giver en betydelig risiko for, at deres selvværd får et knæk. Derfor er det afgørende, hvordan DR følger op på dem, der er røget igennem denne her psyikiske kødhakkemaskine. For det virker, som om man bevidst presser dem derud, hvor der kommer følelser, fordi det er godt fjernsyn,” siger John Halse til Politiken.

Det afviser underholdningschef hos DR, Jan Lagermand Lundme. Tværtimod, siger han.

”Vi holder hele tiden øje med, hvordan de har det, og også efter sæsonen har vi kontakt, hvis vi fornemmer, at nogen har det svært. Men de fleste går jo bare i skole igen næste mandag,” siger han til Politiken.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også