MediaWatch

Claus Buhr stopper på DR - skifter til politiet

DR's retskorrespondent Claus Buhr skifter til Københavns Vestegns Politi, hvor han skal være kommunikationsansvarlig. Det er dog med vemod, at han siger farvel til DR.

Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

DR's retskorrespondent Claus Buhr stopper på DR for at blive kommunikationsansvarlig i Københavns Vestegns Politi.

"Jeg har fået stillet unikke muligheder i udsigt af Københavns Vestegns Politi, og samtidig har jeg en almen menneskelig lyst til at prøve noget nyt, og det er baggrunden for at opsige mit nyt job på DR og skifte til politiet," siger Claus Buhr til MediaWatch.

Hos Københavns Vestegns Politi skal Claus Buhr blandt andet stå for intern og ekstern kommunikation, pressehåndtering og arbejdet med de at videreudvikle politikredsens tilstedeværelse på de sociale medier. Desuden skal rådgive og sparre med medarbejderne og ledelsen omkring medierne.

"Nu har jeg i flere år stået uden for politiet og rapporteret, men nu kommer jeg til at sidde inde i maskinrummet, og det glæder jeg mig til," siger Claus Buhr.

Vemodigt farvel

Bortset fra en kort afstikker til KNR i Grønland har Claus Buhr været ansat på DR siden 1997. Gennem stort set alle årene har han beskæftiget sig med rets- og kriminalstoffet. De mange år i DR gør derfor også farvellet vemodigt.

"Det er med vemod, at jeg skifter, fordi jeg er sindssygt glad for de folk, jeg arbejder sammen med," siger Claus Buhr, som også har gjort sig mange tanker om sit foreløbige farvel til journalistikken.

"Det bliver specielt at forlade journalistikken. Det har været en stor del af mit arbejdsliv at være reporter, men jeg ser også nogle faglige muligheder for at prøve nye sider af mit fag af, og jeg kan blive klogere på mit felt," siger han.

DR har hjemsendt Claus Buhr, indtil han starter i sin nye stilling 1. april, fordi han med skiftet bliver inhabil på rets- og krimistoffet i overgangsperioden.

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs