MediaWatch

Borgmesteren i Paris vil sagsøge Fox News

Fox News har beskadiget Paris' ære i sin omtale af terrorangrebet, siger borgmester Anne Hidalgo i interview med CNN.

Foto: Thibault Camus/AP/Polfoto

Borgmesteren i Paris vil sagsøge den amerikanske tv-kanal Fox News, skriver Dr.dk

"Billedet af Paris er blevet beskadiget, og Paris' ære er blevet beskadiget," siger borgmester Anne Hidalgo i et interview med CNN.

Den konservative amerikanske nyhedskanal Fox News har flere gange i forbindelse med terrorangrebet mod Charlie Hebdo og de efterfølgende gidseltagninger fortalt om zoner i Paris, hvor islam råder i en sådan grad, at politiet ikke tør komme der.

Tv-kanalens journalister har ifølge The New York Times talt om 'no-go-zoner' flere steder i Paris, hvor ikke-muslimer angiveligt ikke er velkomne.

Fox News har allerede undskyldt udtalelserne flere gange og sagt, at man fik vist et forkert kort over no-go-zoner i Paris. Men det er ikke nok for borgmesteren, som vil have udtalelserne "fjernet".

"Jeg mener, vi er nødt til at sagsøge (Fox News, red.), jeg mener, vi er nødt til at tage dem i retten for at få de ord fjernet," siger Anne Hidalgo, men uddyber ikke, hvad det betyder at fjerne ordene.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs