Højreradikale bruger streaming-tjenester som politisk platform

En ny generation af nationalistiske og højreradikale musikere bruger de populære musik-streamingtjenester til at udbrede kendskabet til deres musik og holdninger. "Bekymrende," siger socialminister.

Populære streamingtjenester som Spotify og WiMP, som for øjeblikket vokser i popularitet, bliver brugt som platform for nationalistiske, racistiske og i nogle tilfælde ny­nazistiske budskaber, skriver Berlingske.

En ny generation af nationalistiske og højreradikale musikere såsom svenske Ferox, der tidligere har givet koncert ved fester for det danske parti Danmarks Nationale Front, bruger således streamingtjenesterne til at udbrede kendskabet til deres musik og holdninger.

"Tjenesterne er blevet en politisk arena, hvor ekstreme grupper har mulighed for at udbrede eller udstrække deres politiske aktivisme og mobilisering til det virtuelle rum," siger Rikke Peters, der er postdoc på Aarhus Universitet og forsker i højreekstremisme, til Berlingske.

Hos streamningtjenesterne forbeholder de sig retten til at fjerne indhold såsom  nynazistiske tekster uden begrundelse, hvis det overskrider gældende lovgivning. De afviser dog at censurere eller redigere indhold.

Socialminister Manu Sareen (R) kalder det over for Berlingske "bekymrende", at ekstremistiske miljøer i stigende grad bruger internettet til at sprede deres budskaber.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også