Banker undersøger Eniros forretningsmodel

Eksterne konsulenter fra Deloitte er blevet hyret af bankerne bag Eniro til at undersøge selskabets forretningsmodel. Udfaldet af deres rapport kan få afgørende betydning for Eniros fremtid.
Foto: Jens Panduro/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Panduro/Polfoto/Arkiv

Bankerne bag Eniro vil teste virksomhedens muligheder for at overleve. Derfor har de bestilt en rapport hos revisionshuset Deloittes rekonstruktionsteam, der skal belyse, om Eniros forretningsmodel er bæredygtig, skriver Svd. Næringsliv.

Rapporten fra Deloitte kan få en afgørende betydning for, om bankerne fortsat vil bakke om Eniro eller opsige deres lån til en værdi af 2,2 mia. sek.

"Bankerne vil have svar på og ordentligt udredt, om Eniros virksomhed og mission fungerer på længere sigt fra en uafhængig konsulent," siger en anonym kilde til Svd. Næringsliv.

Lup på likviditet

Konsulenterne fra Deloitte har angiveligt tre uger til at vende vrangen ud på Eniro for at vurdere virksomhedens langsigtede rentabilitet. Her vil konsulenterne blandt andet se på cash flow, likviditet og virksomhedskritiske dele såsom it, databaser og besøgstal.

Konkursrygte får Eniro til at styrtdykke

Eniro har selv været ude og afvise kendskab til, at bankerne skulle overveje at opsige lånene. Over for Svd. Næringsliv ønsker ledelsen ikke at kommentere, om eksterne konsulenter i øjeblikket gennemgår virksomheden, ligesom de ikke vil oplyse, om bankerne har givet Eniro en såkaldt waiver - et pusterum - fra bankaftalerne i september og oktober, som Svd. Næringsliv tidligere har skrevet.

Hvis bankerne opsiger lånene, står flere kapitalfonde, herunder Triton og amerikanske Oaktree og Elliott, angiveligt klar til at overtage, hvis de får rabat, skriver Svd. Næringsliv.

I Danmark har Eniro lige over 350 ansatte og udgiver blandt andet online- og mobilsøgetjenesterne Krak, Proff og De Gule Sider samt Mostrups Vejviser, Den Røde Lokalbog og Kraks Kortbøger.

Medie: Eniros dødsdans er deja vu til tidligere krise

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også