MediaWatch

Springer vil være digital etter i USA

Axel Springers køb af Business Insider er kun første led i en offensiv, som skal gøre den tyske mediekoncern til markedsledende på det digitale område i USA - og i alle andre markeder, siger topboss.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Markus Schreiber

Det er ikke beskedenhed, som kendetegner Mathias Döpfner, adm. direktør hos Axel Springer.

I et interview med Wall Street Journal siger chefen for det tyske mediehus, der sidste år købte Business Insider, og som også har skudt penge i en lang række amerikanske start-up-firmaer i mediebranchen, at Axel Springer vil være "den ledende digitale udgiver" i USA.

Ja, faktisk gælder det ikke alene på den anden side af Atlanten. Også i alle andre markeder, som selskabet går ind i, vil selskabet være nummer ét på den digitale front, udtaler Mathias Döpfner.

Det må i så fald også betyde det danske - eller i hvert fald nordiske - marked, hvor tyskerne har annonceret en Business Insider Nordic-udgave. Der er tale om et engelsksproget erhvervsmedie med en blanding af nyheder fra Business Insiders globale hjemmeside kombineret med danske og nordiske businesshistorier. Udgaven laves i partnerskab med Bonnier Business Media.

Axel Springer vil fokusere på digital ekspansion

Medier: Business Insider bliver ikke en konkurrent

Skandaleramt børshaj bag Business Insider

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs