MediaWatch

Facebook taber terræn blandt brugernes foretrukne apps i Danmark

Betalingsapp har lukket hullet op til Facebook og er nu den app, som danskere nødigst vil undvære, viser undersøgelse.

Foto: Denis Charlet/AFP/Ritzau Scanpix

Facebook har tidligere været den app, som danske smartphone-brugere nødigst ville undvære, men det sociale medier er nu blevet indhentet og overhalet af Mobilepay. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Audienceproject.

Analyseselskabet har taget temperaturen på danskernes foretrukne apps siden 2016. Her var Facebook solidt i førersædet, hvor 32 pct. udpegede appen som én af de tre, de nødigst ville undvære. Dengang var Mobilepay på andenpladsen med god luft op til Facebook, men de følgende år er forspringet indsnævret. I 2019, hvor Audienceproject har spurgt brugerne i tredje kvartal, har Mobilepay overhalet Facebook med 25 pct. mod 24 pct.

Facebook kan dog notere sig, at andre tjenester, som selskabet står bag, har løftet sig siden 2016. Messenger har ligget stabilt på en tredjeplads, men er gået fra 10 pct. til 15 pct. af de adspurgte, der har beskedappen som én af de tre, de nødigst vil undvære. Også Instagram, der ligeledes er ejet af Facebook, er gået frem. I 2016 var appen på en sjetteplads på listen. I år er det vekslet til en fjerdeplads.

 

Audienceprojects undersøgelse viser, at det særligt er personer fra 46 år og opad, der har Mobilepay blandt deres foretrukne apps. For de yngre brugere er bl.a. Messenger og Facebook mere uundværlige.

Selvom Facebook i højere grad opleves som en app, der kan undværes, er det sociale medie fortsat med afstand dét, som danske brugere benytter mest. 77 pct. af de adspurgte danskere bruger Facebook, mens 57 pct. er Youtube-brugere. På de følgende pladser ligger Instagram, Linkedin og Snapchat.

Undersøgelsen viser også, at 10 pct. danske Facebook-brugere har overvejet at droppe Facebook. Det er den laveste andel i de syv lande, som Audienceprojects undersøgelse dækker.

I alt godt 13.000 respondenters svar ligger til grund for undersøgelsens resultater.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs