MediaWatch

Anklagere i USA undersøger tech-kæmper for konkurrenceforvridning

De store tech-selskaber i USA mistænkes for at have misbrugt deres dominerende stillinger på markedet, og derfor gør en gruppe amerikanske statsanklagere nu klar til en undersøgelse af selskaberne.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS /Ritzau Scanpix

En gruppe af statsanklagere i USA forbereder starten på en undersøgelse af landets teknologikæmper for at have misbrugt deres dominerende stillinger.

Det skriver The Wall Street Journal med henvisning til kilder med kendskab til sagen.

Dermed er der lagt op til endnu mere myndighedspres på tek-giganterne, som i forvejen undersøges af de føderale konkurrencemyndigheder, henholdsvis justitsministeriet og Federal Trade Commission (FTC).

Undersøgelsen ventes at blive indledt officielt i næste måned, skriver avisen, med fokus på, om en håndfuld teknologiske platforme anvender deres position på markedet til at kvæle mindre konkurrenter. Og som en del af undersøgelsen kan selskaberne vente at blive mødt med civilretlige processkridt som stævninger med krav om udlevering af informationer.

Omkring et dusin delstatsanklagere, både Republikanere og Demokrater, skal i juli have mødtes med folk i USA's justitsministerium for at diskutere anklagernes bekymring for konkurrencen.

Netop deltagelse fra begge de store partier i USA betyder, ifølge The Wall Street Journal, at undersøgelsen isoleres mod kritik for at være ensidig. Republikanere med præsident Donald Trump i spidsen har nemlig gentagne gange kritiseret Facebook, Google og Twitter for at forfordele republikanske synspunkter på deres sociale medier og i søgeresultater.

I forvejen undersøger justitsministeriet, hvilket blev annonceret i juli, både Google og Facebook, ligesom FTC har kig på Facebook og så sent som i juli udstak en bøde på 5 mia. dollar til verdens sociale medie for at krænke brugernes privatliv, da millioner af brugeres data utilsigtet tilflød Cambridge Analytica.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs