MediaWatch

Direktør på JP stopper – direktør for Watch Medier bliver ny chef for erhvervsmedier

Efter tre år på posten forlader Jyllands-Postens kommercielle direktør avisen. En del af hans ansvarsområde overtages af direktør for Watch Medier.

Watch Medier/Jan Bjarke Mindegaard
Anders Heering, ansv. cheferedaktør og adm. dir. for Watch Medier, får udbygget sit ansvar med rollen som direktør for JP/Politikens Erhvervsmedier efter Esben Kolind Laustrups afgang Foto: Watch Medier/Jan Bjarke Mindegaard

Jyllands-Postens kommercielle direktør gennem de seneste tre år, Esben Kolind Laustrup, stopper på posten til fordel for en stilling uden for mediebranchen. Det oplyser JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Esben Kolind Laustrup kom til Jyllands-Posten i 2016 fra en direktørstilling i TDC Hosting og har siden sidste år også stået i spidsen for JP/Politikens klynge af erhvervsmedier, der består af Finans, Watch Medier og ejerandelene i Infomedia, Børsen og Lasso.

"Der findes få steder i dansk erhvervsliv, hvor man får lov at arbejde med virksomheder med så indlysende formål som Jyllands-Posten og JP/Politikens Erhvervsmedier. Jyllands-Posten leverede i 2018 sit bedste resultat i en lang årrække, og vi forventer, at 2019 bliver endnu bedre. Medarbejderne har leveret en helt ekstraordinær indsats, som gør, at vi står stærkere – både kommercielt og redaktionelt – end vi har gjort i mange år. Det er derfor både med vemod og stolthed, at jeg siger farvel til dygtige, engagerede og spændende kolleger i JP/Politikens Hus," udtaler Esben Kolind Laustrup i meddelelsen.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvor Esben Kolind Laustrup skal fortsætte karrieren.

Udvidet ansvar

Esben Kolind Laustrups afgang udløser samtidig en rokade og omorganisering af JP/Politikens Erhvervsmedier. Her overtager Watch Mediers direktør og ansv. chefredaktør, Anders Heering, direktørrollen og får dermed udvidet sit ansvar ved siden af chefrollen på Watch Medier.

Samtidig skilles det digitale erhvervsmedie Finans ud fra klyngen og vender efter et år tilbage under vingerne på Jyllands-Posten.

"I sin rolle som adm. direktør og chefredaktør for Watch Medier har Anders Heering stået for udviklingen af en af de mest vellykkede journalistiske satsninger igennem mange år. Med flere end 60 erhvervsjournalister står Watch Medier stærkere end nogensinde. Med den bagage er vi overbeviste om, at Anders Heering vil styrke JP/Politikens Erhvervsmedier,” udtaler adm. direktør for JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, i meddelelsen.

Rokaden giver udskiftning på flere bestyrelsesposter. Her overtager Anders Heering formandskabet for Infomedia, som JP/Politikens Hus ejer sammen med Berlingske. Han sætter sig samtidig i bestyrelsen for data- og softwareudvikleren Lasso, som JP/Politikens Hus købte knap 20 pct. af sidste år.

JP/Politikens ejerandel af Børsen på 49,9 pct. ligger også fortsat i JP/Politikens Erhvervsmedier, men her har mediekoncernen ingen bestyrelsesposter. Adm. direktør for JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, bliver ny bestyrelsesformand for Watch Medier efter Esben Kolind Laustrup.

To tomme direktørstole

Det efterlader en tom stol som kommerciel direktør på Jyllands-Posten, som avisen har sat rekrutteringen i gang af, fremgår det. Dermed står to af koncernens hovedmedier uden kommerciel direktør. Også Politiken er i gang med rekrutteringen af en topleder til den kommercielle afdeling, efter Natasha Brandt i april blev præsenteret som ny direktør for Saxo.com. i forlængelse af JP/Politikens Hus opkøb af online boghandlen.

”Det er aldrig en fest at skulle sige farvel til en så dygtig medarbejder som Esben Kolind Laustrup. Men hvis der findes et godt tidspunkt, så er det måske nu, hvor Jyllands-Posten er i virkelig god gænge. Esbens andel af Jyllands-Postens positive udvikling er betydelig. Han har mestret en kommerciel udfordring i stor respekt for den publicistiske rolle. For det – og for at være mig en uvurderlig sparringspartner – skylder jeg ham stor tak og ønsker ham alt godt i det nye. Nu glæder jeg mig til at finde hans dygtige afløser,” udtaler Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybroe.

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch og Watch Medier sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere