Skatteminister vil have DR til at udlevere Panama-papirer

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) opfordrer DR til at udlevere papirerne i Panama-lækagen, hvor 11,5 millioner dokumenter afslører skatteunddragere.
Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
RITZAU

Hvis man har oplysninger, som kan hjælpe Skat med at afsløre skattekriminalitet, bør de deles med skattemyndighederne, lyder det.

"Jeg mener, at DR - en statsejet public service-virksomhed - har et særligt samfundsansvar. Det indebærer, at de bidrager så aktivt som muligt til at hjælpe skattemyndighederne med at afdække eventuel skatteunddragelse," skriver han på sin Facebook-profil.

Kravet bliver stillet i et brev til DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn og bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Heri opfordrer skatteministeren til at udlevere de dele, som er relevante for Skat, så myndighederne kan få fat på de danskere, som bevidst har snydt i skat.

Dagbladet Politiken ligger også inde med papirer, som stammer fra lækagen, men de bliver ikke mødt med samme krav.

Budskabet til banker

I starten af maj vil det internationale konsortium af journalister, som ligger inde med papirerne, offentliggøre navnene på mere end 214.000 offshoreenheder, der er blevet konstrueret med advokatfirmaet Mossack Fonsecas hjælp.

Tidligere på ugen stod Nordea, Danske Bank og Jyske Bank skoleret for Folketingets skatteudvalg, da de sammen med flere eksperter var indkaldt til en offentlig høring om skattely i kølvandet på lækagen.

Skatteministeren rejste budskabet om at hjælpe skattemyndighederne over for bankerne, og det er derfor naturligt, at det også bliver rejst over for DR, som hvert år modtager statsstøtte, lyder argumentationen.

"Det var blandt andet et af mine budskaber til landets største banker, da de tidligere i dag var kaldt ind på mit kontor til en snak oven på de seneste ugers afsløringer om mulig skatteunddragelse og skattely. Som jeg også har skrevet i brevet, hører jeg gerne argumentationen for, at DR mener ikke at kunne udlevere oplysningerne," skriver ministeren.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også