MediaWatch

MTG-chef advarer om dyrere sport med frit kanalvalg

Med frit kanalvalg vil der blive færre tv-kunder til at betale for sportsrettighederne, siger MTG-chef Kim Poder til Børsen og henviser til, at en pakke med fodbold og tv i Norge let løber op i 1100 kroner om måneden.

Det bliver dyrere at se fodbold i tv med frit kanalvalg. Det forudsiger Kim Poder, adm. direktør i MTG, over for Børsen. Hans rationale er, at jo flere seere, der vil vælge tv-kanaler i løs vægt for at undgå at betale for sportsudsendelser, jo dyrere vil det blive for dem, der er tilbage.

"Med frit valg bliver det helt sikkert billigere for nogen at se tv. Men for de fleste bliver det en ond cirkel. Hvis halvdelen af husstandene eksempelvis forlader en kanal, så forsvinder både halvdelen af abonnementsbetalingen og halvdelen af reklamekronerne. Og så skal kanalen tredoble prisen, hvis den skal have de samme penge til at købe indhold i form af programmer, sportsrettigheder etc.," siger han til Børsen.

Kim Poder henviser til forholdene i Norge, hvor man sælger fodboldprogrammer særskilt og altså ikke som en del af en pakkesstruktur. Det betyder ifølge Poder, at hvis man både vil have Premier League, den norske turnering Tippeligaen og en tv-pakke med de mest populære kanaler, lander prisen i omegnen af 1100 kroner om måneden.

Også hos Canal Digital er man skeptisk over for, hvor meget forbrugerne reelt kommer til at spare ved at gøre brug af markedets tilbud om selv sammensætte udvalget af kanaler derhjemme i stuerne.

"Vi forhandler priser kollektivt på vegne af vores kunder. Men den enkelte forbruger kan jo ikke tage et slagsmål om pris med tv-kanalerne," siger Canal Digitals kommunikationsdirektør Cajta Middelboe Andersen til Børsen.

Hun henviser til en konkret sag i starten af 2016, hvor Canal Digital var utilfreds med en prisstigning på en række kanaler i SBS Discovery-familien. Det resulterede i, at Canal Digital i en periode lod flere kanal gå i sort hos sine kunder, indtil parterne blev enige om en pris.

Boxer vil nå 100.000 nye kunder med frit kanalvalg

Lovforslag gør det dyrere at se tv for mange danskere 

Lønposen bliver tungere for MTG's danske topchef

Yousee er afventende om frit valg 

Viaplay lancerer hårdtslående tv-pakke 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs