Hård kritik af arbejdsmiljøet i norsk TV 2

Arbejdsmiljøet i norske TV 2's hovedsæde udgør en "sundhedsrisiko" for de ansatte, lyder det i ny rapport. TV 2 vil ændre forholdene.
Foto: PR
Foto: PR

En ny rapport bidrager til et dystert billede af arbejdsmiljøet og TV 2-ledelsen på den Egmont-ejede tv-stations hovedsæde.

Det norske arbejdstilsyn har tidligere afdækket, at arbejdsmiljøet i hovedsædet på TV 2 i Bergen er præget af en "frygtkultur", og nu viser en opfølgende rapport, at ledelsen er fraværende, distanceret og har mistet tillid og troværdighed blandt medarbejderne.

Det skriver Dagens Næringsliv, som har fået adgang til rapporten.

Rapporten er udarbejdet af lederudviklingscentret AFF, som er tilknyttet Norges Handelshøyskole, på opfordring fra TV 2. Rapporten er blevet bestilt, efter det norske arbejdstilsyn tidligere har fundet kritisable forhold i TV 2 Norge i Bergen.

Ifølge AFF bliver dårlige resultater i bl.a. sundheds- og arbejdsmiljøundersøgelse ikke fulgt op, og ledelsen og ansatte taler for lidt sammen, hvilket bidrager til forskellige opfattelser af tingenes tilstand. Ifølge FF viser rapporten, at der "eksisterer en sundhedsmæssig risiko knyttet til arbejdsmiljøet i TV 2".

Vil ændre arbejdsmiljøet

TV 2 vil nu tage fat på at ændre forholdene.

"Vi oplever, at TV 2 er en attraktiv arbejdsplads med generelt stor trivsel og stort engagement. Men vi kan også se fra Arbejdstilsynet og rapporten fra AFF, at vi på enkelte områder har et klart forbedringspotentiale. Vi har valgt at tage dette alvorligt og bruge det, som kommer ud af rapporten, som en anledning til at sætte gang i tiltag på de områder, der peges på," siger Sarah Willand, direktør for organisation og kommunikation i TV 2 i Norge.

Blandt tiltagene, som TV 2 vil sætte i værk, for at ændre forholdene er bl.a. bedre kommunikation, kompetenceudvikling og feedback, siger Sarah Willand.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også