MediaWatch

Medieveteraner på vej med streamingtjeneste

To franskmænd med en lang tv-historik bag sig vil lancere ny tjeneste, der viser live-tv.

Pierre Lescure er en af to mænd bag ny streamingtjeneste. | Foto: Thibault Camus/AP/Polfoto/Arkiv

Molotov er navnet på den nye streamingtjeneste. Bag den står Pierre Lescure, der skabte Canal Plus, og Jean-David Blanc, der for et par år siden solgte filmportalen AlloCine, skriver Finans.

De har indsamlet omkring 100 mio. euro. Den nye tjeneste vil adskille sig fra eksempelvis Netflix ved at satse på live-tv, men også tilbyde on-demand-indhold, som det er kendt fra Netflix.

Ifølge skaberne er en del af rationalet bag live-tv på nettet, at de traditionelle tv-kanaler mister annonceindtægter. De mener ikke, at forklaringen på den udvikling er, at tv-indholdet har mistet kvalitet, men udelukkende at seerne har flyttet sig væk fra fjernsynet og over på internettet.

"Det betyder, at tv-selskaberne mister milliarder på manglende eksponering over for forbrugerne. Derfor skal vi have byttet fjernbetjeningen ud," siger Jean-David Blanc ifølge Finans.

Live-tv-streaming er allerede kendt fra det svenske selskab MagineTV.

Mere fra MediaWatch

DR udpeger direktør for nyoprettet område

Flere måneder efter, DR løftede sløret til det nye store ben i organisationen "Bruger, Marked og Publicering", har man fundet områdets nye direktør. Han får ansvaret for at sikre, DR kan indfri sine public service-forpligtelser i et mediemarked i rivende udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs