MediaWatch

Medieveteraner på vej med streamingtjeneste

To franskmænd med en lang tv-historik bag sig vil lancere ny tjeneste, der viser live-tv.

Pierre Lescure er en af to mænd bag ny streamingtjeneste. | Foto: Thibault Camus/AP/Polfoto/Arkiv

Molotov er navnet på den nye streamingtjeneste. Bag den står Pierre Lescure, der skabte Canal Plus, og Jean-David Blanc, der for et par år siden solgte filmportalen AlloCine, skriver Finans.

De har indsamlet omkring 100 mio. euro. Den nye tjeneste vil adskille sig fra eksempelvis Netflix ved at satse på live-tv, men også tilbyde on-demand-indhold, som det er kendt fra Netflix.

Ifølge skaberne er en del af rationalet bag live-tv på nettet, at de traditionelle tv-kanaler mister annonceindtægter. De mener ikke, at forklaringen på den udvikling er, at tv-indholdet har mistet kvalitet, men udelukkende at seerne har flyttet sig væk fra fjernsynet og over på internettet.

"Det betyder, at tv-selskaberne mister milliarder på manglende eksponering over for forbrugerne. Derfor skal vi have byttet fjernbetjeningen ud," siger Jean-David Blanc ifølge Finans.

Live-tv-streaming er allerede kendt fra det svenske selskab MagineTV.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs