Hacker: Producenter af smart-tv blæser på sikkerheden

Sikkerheden halter i selv nye smart-tv, siger kendt hacker, som mener, at leverandørerne ikke interesserer sig nok for at lukke hullerne.
Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto/Arkiv

Smart-tv og andet forbrugerelektronik er fulde af sikkerhedshuller, men alligevel er producenterne af produkterne ligeglade med at få lukket bristerne, siger senior security researcher i Kaspersky Labs, David Jacoby, til Version2.

David Jacoby er ekspert på it-problemer i forbrugerelektronik og fortalte på it-sikkerhedskonferencen Copenhagen Cybercrime Conference 2015, der fandt sted i sidste uge, at hans oplevelse er, at leverandørerne af diverse forbrugerelektronik ikke er specielt omhyggelige med at få lukket sikkerhedshuller. Bl.a. har han testet et produkt fra en smart-tv-leverandør, som på eget intiativ havde henvendt sig til ham.

"De er ikke i sikkerhedsbranchen, de er i underholdningsbranchen. Så de lægger alt muligt ind oven på, en app til Netflix, en app til Youtube, fotodeling, webcams, stemmeaktivering. Og hvis bare et af disse moduler er sårbare, så er det game over," siger David Jacoby til Version2.

Hvis ikke hullerne lukkes, kan en hacker få adgang til eksempelvis kreditkortoplysninger, som bruges, når brugerne indtaster dem for at kunne tilgå diverse streamingtjenester.

BFE, Brancheforeningen Forbrugerelektronik, som eksempelvis har flere leverandører af smart-tv blandt medlemmerne, siger, at vedligeholdelse af software er noget, der er fokus på blandt BFE’s medlemmer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også