MediaWatch

Producentforening beskylder TV2 for aftalebrud

Produktionsselskabet bag programserien "7 bryllupper" må lukke, efter TV 2 har droppet serien. Nu beskyldes stationen for aftalebrud.

Producentforeningen er gået ind i sagen om den store dokumentarserie "7 bryllupper", som TV 2 har droppet, efter at kontrakten på den 58 mio. kr. dyre programrække var underskrevet og produktionen sat i gang. Det skriver Politiken i dag.

Ifølge Producentforeningen har TV 2 misligeholdt kontrakten ved at lægge serien ned, inden nogen afsnit er blevet vist. Derfor er foreningen i gang med at skrive et klageskrift til TV 2 med et erstatningskrav.

Betaler TV 2 ikke kan det ende i en voldgiftssag, lyder det fra foreningen.

"TV 2 har ikke det nødvendige grundlag for at lægge serien ned," siger Producentforeningens chefjurist, Søren Henrik Jørgensen, til Politiken.

Uenighed om kontrakt

Ifølge foreningen fremgår det af kontrakten mellem TV 2 og produktionsselskabet, Selskabet.tv, at TV 2 har mulighed for at trække sig ud af projektet - men muligheden træder først i kraft, når de fire første afsnit har været vist.

TV 2 afviser imidlertid, at den indbyggede escapeklausul i kontrakten skulle være betinget af, at de første afsnit er vist.

Har måttet lukke og fyre 

Lukningen af serien, der skulle have fulgt syv ægtepar fra brylluppet og syv år frem for at portrættere ægteskabets og kærlighedens vilkår i Danmark, har haft store konsekvenser for produktionsselskabet bag.

Selskabet.tv har måttet lukke, fyre 20-25 ansatte og er ifølge den ene ejer, journalist og producent Lisa Klit, nu "tilbage ved køkkenbordet, hvor vi startede". Selskabet.tv har tidligere stået bag produktioner som "De bortførte børn" og "Den sorte box".

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs