Producentforening beskylder TV2 for aftalebrud

Produktionsselskabet bag programserien "7 bryllupper" må lukke, efter TV 2 har droppet serien. Nu beskyldes stationen for aftalebrud.

Producentforeningen er gået ind i sagen om den store dokumentarserie "7 bryllupper", som TV 2 har droppet, efter at kontrakten på den 58 mio. kr. dyre programrække var underskrevet og produktionen sat i gang. Det skriver Politiken i dag.

Ifølge Producentforeningen har TV 2 misligeholdt kontrakten ved at lægge serien ned, inden nogen afsnit er blevet vist. Derfor er foreningen i gang med at skrive et klageskrift til TV 2 med et erstatningskrav.

Betaler TV 2 ikke kan det ende i en voldgiftssag, lyder det fra foreningen.

"TV 2 har ikke det nødvendige grundlag for at lægge serien ned," siger Producentforeningens chefjurist, Søren Henrik Jørgensen, til Politiken.

Uenighed om kontrakt

Ifølge foreningen fremgår det af kontrakten mellem TV 2 og produktionsselskabet, Selskabet.tv, at TV 2 har mulighed for at trække sig ud af projektet - men muligheden træder først i kraft, når de fire første afsnit har været vist.

TV 2 afviser imidlertid, at den indbyggede escapeklausul i kontrakten skulle være betinget af, at de første afsnit er vist.

Har måttet lukke og fyre 

Lukningen af serien, der skulle have fulgt syv ægtepar fra brylluppet og syv år frem for at portrættere ægteskabets og kærlighedens vilkår i Danmark, har haft store konsekvenser for produktionsselskabet bag.

Selskabet.tv har måttet lukke, fyre 20-25 ansatte og er ifølge den ene ejer, journalist og producent Lisa Klit, nu "tilbage ved køkkenbordet, hvor vi startede". Selskabet.tv har tidligere stået bag produktioner som "De bortførte børn" og "Den sorte box".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også