MediaWatch

DR bestiller niende X Factor-sæson

DR har netop indgået en aftale med produktionsselskabet Blu om "X Factor" sæson nummer ni i 2016.

DR har allerede besluttet, at "X Factor" er tilbage i 2016, og har netop indgået en aftale med produktionsselskabet Blu om sæson nummer ni.

"X Factor har haft en forrygende sæson i år, og vi har fået beviset for, at der bliver ved med at opstå unikt talent ude i landet. Så vi glæder os til at give både seere og deltagere en ny stor oplevelse i 2016," siger DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme, i en pressemeddelelse.

Til de eventuelle kritikere af, at DR holder fast i et bredt underholdningsshow, som Blu lige så godt kunne producere for andre, siger han, at DR1s ambition er at samle danskerne om kvalitetsunderholdning.

"Vi har et ønske om at bidrage til de kulturelle fællesskaber i Danmark, som stadig bliver sværere at finde. Men i nu otte sæsoner er det lykkedes DR1 at gøre X Factor til et af dem," siger Jan Lagermand Lundme.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs