MediaWatch

Sikkerhed halter i filmbranchen

Filmselskaber prioriterer ikke sikkerheden højt nok ifølge P1 Dokumentar. Producentforeningen efterlyser bedre uddannelse.

Dårlig sikkerhed, der ifølge Arbejdstilsynet havde en del af skylden for den alvorlige ulykke, der i sommer ramte skuespilleren Bodil Jørgensen under en filmoptagelse, er et generelt problem i filmbranchen, skriver DR.

Ifølge en P1-dokumentaren 'Filmbranchen - værd at dø for?', der sendes i dag, forsømmer fem ud af syv større filmselskaber at sende deres sikkerhedsrepræsentanter på den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse.

Film- og tv-arbejderforeningen, FAF, påpeger over for DR, at manglende sikkerhedsorganisering på et filmset er et grundlæggende problem.

Klaus Hansen, direktør for Producentforeningen er enig i, at sikkerheden er for dårlig og efterlyser bedre uddannelse og nye procedurer:

"Vi skal både være i stand til at uddanne nogle folk, der kan varetage sikkerheden og finde nogle forretningsgange, hvor man både før produktionen og under produktionen er i stand til at forudse de steder, hvor noget kan gå galt, og er i stand til at sige: 'Pas på, her er der noget, vi skal gøre anderledes'," siger Klaus Hansen til DR.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs