MediaWatch

Sikkerhed halter i filmbranchen

Filmselskaber prioriterer ikke sikkerheden højt nok ifølge P1 Dokumentar. Producentforeningen efterlyser bedre uddannelse.

Dårlig sikkerhed, der ifølge Arbejdstilsynet havde en del af skylden for den alvorlige ulykke, der i sommer ramte skuespilleren Bodil Jørgensen under en filmoptagelse, er et generelt problem i filmbranchen, skriver DR.

Ifølge en P1-dokumentaren 'Filmbranchen - værd at dø for?', der sendes i dag, forsømmer fem ud af syv større filmselskaber at sende deres sikkerhedsrepræsentanter på den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse.

Film- og tv-arbejderforeningen, FAF, påpeger over for DR, at manglende sikkerhedsorganisering på et filmset er et grundlæggende problem.

Klaus Hansen, direktør for Producentforeningen er enig i, at sikkerheden er for dårlig og efterlyser bedre uddannelse og nye procedurer:

"Vi skal både være i stand til at uddanne nogle folk, der kan varetage sikkerheden og finde nogle forretningsgange, hvor man både før produktionen og under produktionen er i stand til at forudse de steder, hvor noget kan gå galt, og er i stand til at sige: 'Pas på, her er der noget, vi skal gøre anderledes'," siger Klaus Hansen til DR.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs