MediaWatch

Ny fynsk filmuddannelse skal lette lidt af trykket på branchen

Uddannelsesinstitionen UCL i Odense har indgivet ansøgning til Uddannelses- og Forskningsministeriet med henblik på at åbne en ny uddannelse i programledelse i 2023.

Foto: Stine Tidsvilde

Rammerne er sat til at åbne en ny professionsuddannelse i programledelse på Det fynske ehvervsakademi og professionshøjskole UCL i Odense, skriver Kulturmonitor på baggrund af en pressemeddelelse.

Uddannelsesinstitutionen har netop ansøgt om at blive tovholder på den nye filmuddannelse, som der i den politiske aftale om udflytning af uddannelser fra større byer blev afsat ni mio. kr. til at oprette på Fyn. Der er tale om en helt ny uddannelse og ikke udrykning af en eksisterende uddannelse i en af landets storbyer.

UCL har udviklet sin uddannelse i samarbejde med en række aktører fra den danske film- og produktionsbranche og har for nyligt nedsat et advisory board, hvor folk fra bl.a. STV og Sam Productions sidder med om bordet.

Bliver ansøgningen godkendt sigter UCL efter at kunne byde de første studerende velkommen i 2023.

I 2021 præsenterede Producentforeningen og Vision Danmark i 2021 en analyse, som pegede på, at der i 2025 ville mangle 1900 årsværk for at følge med den globale udvikling, og den nye uddannelse kan være med til at afhjælpe en del af presset på branchen.

Ny styregruppe skal sætte fokus på mangel på arbejdskraft i film- og tv-branchen

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs