MediaWatch

Ny direktør skærer CPH Pix ned til forlænget weekend

Filmfestivalen CPH Pix bliver i år en afkortet affære med færre filmvisninger. Ifølge direktør sker det for at tilpasse festivalen et nyt mediemarked.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Mens sidste års udgave af den danske festival for fiktionsfilm CPH Pix bestod af 158 film og events over to uger, vil den i år være skåret ned til 27 film, som bliver vist over en forlænget weekend fra 14. til 17. november. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Sidste år tiltrådte Tine Fischer stillingen som adm. direktør for fonden De Københavnske Filmfestivaler, som både driver CPH Pix, Cph:Dox og børnefilmsfestivalen Buster. Ifølge hende handler beskæringerne mindre om festivalens økonomi og mere om, at den skal tilpasse sig nutidens mediemarked, hvor streamingtjenester giver adgang til film døgnet rundt. Derfor skal festivalen kunne tilbyde "noget radikalt andet og mere end selve filmoplevelsen".

"Hele dette udviklingsarbejde, der dybest set handler om at skabe relevans for et 2020-publikum, er i fuld gang. I år udkommer Pix i en mindre udgave med fokus på de markante danske og internationale talenter. Så 2019 skal ses som et udviklingsår," siger hun til Filmmagasinet Ekko.

Tine Fischer kommer ikke nærmere ind på næste års program, men fortæller, at producenter, distributører, instruktører, filminstitut og biografer vil blive inddraget i arbejdet med det.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere