MediaWatch

DR henter redaktionschef hos Nordisk Film TV

Tidligere nyhedsredaktør hos DR med erfaring fra produktionsselskaber vender tilbage til DR som redaktionschef for ny afdeling.

Helle Sønderby bliver redaktionschef for "kultur og samfund tv" under DR kultur, børn og unge. | Foto: Michael Langhoff

Helle Sønderby tiltræder fra 1. september stillingen som redaktionschef for "kultur og samfund tv" under DR's afdeling for kultur, børn og unge. Det oplyser DR.

Helle Sønderby har tidligere været ansat i DR i 12 år frem til 2014, hvor hun bl.a. havde titel af nyhedschef på DR1.

Ifølge Henrik Bo Nielsen, direktør i DR kultur, børn og unge, skal Helle Sønderby især være med til at drive den digitale transformation og imødekomme et stigende streamingforbrug.

Den nye afdeling "kultur og samfund tv" blev oprettet i forbindelse med en organisationsændring i juni. Formålet med ændringen er at styrke DR's tv-område ved at koncentrere kræfterne i dels et udvidet DR ung tv og dels i kultur og samfund tv, som skal stå for alle DR's tv-programmer med fokus på kultur, samfund og historie. Det gælder ifølge DR alt fra aktuelle talkshows til reportageserier og historieserier.

I 2014 skiftede Helle Sønderby fra DR til TV 2, hvor hun bl.a. havde ansvar for en række faktaprogrammer samt "Go' Morgen Danmark" og "Go' Aften Danmark". Tre år senere skiftede hun til United Productions, hvor hun bestred stillingen som chef for fakta og events. Senest har hun været kreativ direktør for aktualitet og digital i Nordisk Film TV, hvor hun blev ansat sidste sommer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs