MediaWatch

Sorthvid Netflix-film tager hovedpris ved Bafta-uddeling

Viggo Mortensen var nomineret for bedste mandlige hovedrolle, men han går søndag hjem uden en Bafta-statuette.

Den mexicanske instruktør Alfonso Cuaron baserede en del af sin prisvindende film "Roma" på sin egen opvækst i det nordamerikanske land. Han modtog en bronzestatuette for blandt andet bedste film og bedste instruktør ved årets Bafta-uddeling. | Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

For første gang nogensinde tager en film, der er skabt til en streamingtjeneste, hovedprisen ved den britiske prisuddeling Bafta.

Det blev nemlig instruktør Alfonso Cuaron, der søndag kunne løfte bronzestatuetten for bedste film med det sorthvide Netflix-drama "Roma".

Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP.

I filmen følger man gennem et år en tjenestepiges liv hos en middelklassefamilie i 1970'ernes Mexico. Cleo, som pigen hedder, bliver gravid, men faren til barnet forlader hende, og det samme gør faren i den familie, hun arbejder for. 

Tilbage står Cleo og husets frue, der sammen kan spejde ind i fremtiden som enlige mødre, og selv om de fysisk er samme sted, ser deres fremtid på grund af etnicitet og klasse vidt forskellig ud.

Dramaet baserer sig på instruktør Alfonso Cuarons egen opvækst i det nordamerikanske land, og det er blevet taget enormt godt imod på den internationale filmscene. 

Foruden at være nomineret i syv kategorier ved søndagens Bafta-uddeling, har filmen hevet hele ti nomineringer i land ved verdens måske mest prestigefyldte filmpris, Oscar.

Her er den også nomineret til bedste film.

Alfonso Cuaron har tidligere modtaget flere store filmpriser for sit instruktørarbejde, og netop det bliver også hædret ved Bafta-showet.

Foruden bedste film tager han også prisen for bedste instruktør. 

Filmmediet Kino har blandt andet kaldt filmen "en storslået og berusende oplevelse på trods af manglen på store effekter og kendte Hollywood-skuespillere".

Den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen var nomineret til en Bafta-pris for sin rolle i dramaet "Green Book".

Filmen skildrer racekonflikten i 1960'ernes USA, da dørmanden Tony Lip, spillet af Viggo Mortensen, bliver chauffør for den afroamerikansk klassisk pianist Don Shirley. 

Viggo Mortensen flyver dog hjem uden en Bafta i tasken. Det var i stedet Rami Malik, som tog statuetten for bedste mandlige hovedrolle i filmen "Bohemian Rhapsody".

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs