MediaWatch

DR afviser habilitetsproblemer med ansættelsen af nyhedsvært

DR går en svær balancegang med ansættelsen af Nina Munch-Perrin, som kommer fra en stilling i Finans Danmark, mener professor i journalistik, som foreslår en nedkølingsperiode. DR afviser habilitetsproblem ved ansættelsen.

Foto: DR type 2.

Til december vender journalist Nina Munch-Perrin tilbage til DR, hvor hun bliver ny vært på de to sene tv-aviser i DR Nyheder. Det oplyste Danmarks Radio i september.

Dermed vender Nina Munch-Perrin tilbage til DR efter tre år, hvor hun har siddet i stillingen som kommunikationsdirektør i interesseorganisationen Finans Danmark. Fra 2012 til 2015 var Nina Munch-Perrin erhvervskorrespondent på DR. Men det kan være problematisk, når journalister går fra det private erhvervsliv til arbejdet som journalist på medier som DR og TV 2, siger professor i journalistik ved RUC Mark Ørsten til Berlingske.

Han peger på, at der er i andre lande findes regler om nedkølingsperioder, som skal sikre, at relationen mellem journalister og tidligere arbejdspladser er forsvundet. Ifølge avisen kalder han det "en stor etisk udfordring" og anbefaler, at en nedkølingsperiode bliver indført.

"Specielt i tilfældet med DR mener jeg, at det er problematisk, at der ikke er faste regler om f.eks. en nedkølingsperiode. DR er en stor arbejdsplads, og journalister, der har været studieværter eller ofte er på skærmen og er blevet kendte ansigter, bliver jo netop rekrutteret til firmaer, private organisationer eller partier, fordi de er blevet kendte. Når de vender tilbage til DR, er der selvfølgelig en journalistisk udfordring, hvor DR burde have helt faste regler," siger Mark Ørsten til avisen.

Nyhedschef i DR, Thomas Falbe, siger til Berlingske, at DR ikke har retningslinjer om habilitet internt i forhold til ansættelser, men at man altid vurderer det enkelte tilfælde.

"Vi overvejer altid habilitetsproblemer ved ansættelser, og det er korrekt, at Nina Munch-Perrin kommer fra Finans Danmark. Men hun har i mange år dækket dette erhvervsområde, og hendes professionalisme er uantastelig, så vi har vurderet, at der ikke var et problem," siger Thomas Falbe.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere