MediaWatch

Producenter vil have faste rammer for DR og TV 2's filmstøtte

Hvis det står til Producentforeningen, så skal politikerne i det kommende filmforlig sætte klare regler for DR og TV 2's støtte til danske film, få streamingtjenester til at bidrage med flere kroner, og så skal store dokumentarer have en særlig pulje penge.

Klaus Hansen, direktør, Producentforeningen. | Foto: Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

Klare regler for DR og TV 2’s støtte til danske film. Det står øverst på ønskelisten hos Producentforeningen, der bl.a. repræsenterer tv- og filmproducenter, forud for det kommende filmforlig, der sætter rammerne for de kommende års filmstøtte.

DR og TV 2 har hidtil været forpligtet til at støtte dansk filmproduktion med hver omkring 65 mio. kr. årlig. Den forpligtelse stopper imidlertid i 2019. Det blev besluttet i medieforliget, der faldt på plads i juni. I stedet skal de "engagere sig i dansk producerede kort-, dokumentar- og spillefilm i et omfang svarende til det nuværende", og det skal ske på "markedsvilkår".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs