MediaWatch

Discovery køber flere golf-rettigheder for at styrke streaming

Den amerikanske tv-koncern holder sig i offensiven i konkurrencen om europæiske sportsrettigheder med købet af nye europæiske golfrettigheder.

Foto: Mark J. Terrill/Ritzau Scanpix/AP/Arkiv

Discovery sætter sig på rettighederne til at vise PGA-turneringen Ryder Cup i flere europæiske lande. Det skriver Financial Times.

Mens Sky fortsat sidder på rettighederne til Ryder Cup European Tour i Storbritannien og Tyskland i 2020 og 2022, har Discovery sikret sig rettigheder i andre europæiske lande som Italien for at polstre rettighedsporteføljen.

Aftalens pris og varighed er ikke offentliggjort, men Discovery, der bl.a. står bag Eurosport-kanalerne, indgik i sommer en 12-årig aftale om rettighederne til den amerikanske PGA Tour. Pris: 2 mia. dollars eller knap 13 mia. kr.

Den nye aftale giver både rettigheder til livevisning på flow-tv og streaming ifølge Financial Times, og indkøbet er et led i målsætningen om at gøre streamingtjenesten Eurosport Player til Netflix for sport, skriver avisen. Discovery meldte sig for alvor ind i kampen om europæiske sportsrettigheder, da den amerikanske koncern i 2015 købte de europæiske rettigheder ti OL fra 2018-2024.

Den nye aftale om europæiske Ryder Cup inkluderer dog ikke 2018-turneringen, der begynder på fredag i Frankrig.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs