MediaWatch

Telias milliardflirt med Bonnier kan øge svensk stats medieejerskab

Ifølge medieanalytiker vil den svenske stats ejerandel i Telia komme til debat, hvis teleselskabet køber Bonniers tv-forretning i milliardhandel. Samtidig vil handlen rejse spørgsmål om Bonniers fremtidige fokus, lyder det.

Foto: Screenshot fra tv4play.se

Hvis Telia køber Bonniers tv-forretning i en opsigtsvækkende milliardhandel, vil den svenske stat indirekte eje to af de største tv-aktører – sådan som det allerede er tilfældet i Danmark i dag.

Den svenske stat ejer nemlig 37 pct. af aktierne i Telia, som altså har bekræftet, at selskabet er i dialog om et opkøb af Bonniers tv-forretning, Bonnier Broadcasting, hvor kronjuvelen er den kommercielle tv-station TV4. Dertil kommer, at den svenske stat ejer public service-stationen SVT, der svarer til DR TV.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs