MediaWatch

Medie: Telia er tæt på milliardopkøb af Bonnier Broadcasting

Det svenske medie Resumé skriver, at en stor handel på det svenske tv- og telemarked er under opsejling til en værdi af 7-8 mia. kr.

PR/Telia
Foto: PR/Telia

Telekoncernen Telia rygtes tæt på et opkøb af tv-selskabet Bonnier Broadcasting, der blandt andet ejer TV4, Cmore og den finske udgave af MTV3.

Det skriver det svenske branchemedie Resumé, der har sin viden fra "velplacerede kilder".

Prisen skulle være på 10-12 mia. svenske kr., hvilket svarer til 7,3-8,7 mia. kr. Telia har de senest år skilt sig af med sine aktiviteter i Asien og har været på jagt efter en indholdsleverandør, og det skulle nu være oppe over.

En mulighed er også, at Telia blot køber en aktiepost i Bonnier Broadcasting. De to selskaber skal have forhandlet siden efteråret 2017.

Telia skulle også have været i dialog med tv-virksomheden Discovery om den nordiske del af den forretning, men det er ikke blevet til noget.

Bonnier Broadcasting omsætter for omkring 8 mia. svenske kr. om året, mens driftsoverskuddet før særlige poster, EBITA, lød på omkring 0,5 mia. svenske kr. Selskabet har omkring 1000 ansatte i Sverige og Finland.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Danmarks største forlag måtte nedjustere sine forventninger til årets præstation betragteligt, Sjællandske Medier købte op, og Forbrugerombudsmanden besluttede, at et særligt markedsføringsredskab på Facebook er ulovligt. Få overblikket over ugen, der gik, i Mediedanmark.

Bonnier lancerer nyt bureau i Norge

Bonnier Media åbner et ny marketingbureau ved navn Kontent, som skal producere indhold inden for mode, interiør og livsstil. Det skal danne spydspids for koncernens satsning på content marketing og nativeproduktion.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere